Datum objave: 02. Siječanj 2015

Grad Šibenik će na "pijatu" investitorima ponuditi lokacije za ulaganje bez obzira na vlasništvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Katalog investicijskih prilika koji će sadržavati popis projekata uz fotografije lokacija, prostorno-plansku dokumentaciju za odabrane projekte i svu ostalu dokumentaciju vezanu uz projekt ako je već izrađena naručio je  Grad Šibenik u želji da potakne razvoj gospodarstva i pokrene investicije na svom području.„Ideja cijele ove priče jest da identificiramo lokacije zanimljive investitorima, neovisno o njihovu vlasništvu i za njih prikupimo sve bitne informacije kako bismo ih na pregledan način mogli prezentirati. Na izradu kataloga smo se odlučili jer postoji veliki nedostatak informacija gdje  i u što se može investirati na području našeg grada. Ne želimo da nam ubuduće investitori lutaju po odvjetničkim, arhitektonskim i drugim uredima u potrazi za lokacijama, već ovim dokumentom želimo mi krenuti prema njima.“, kazao je Matija Bumbak, pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

 

Katalog, kojeg izrađuju Odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj i šibenski KREATOR[ATK], odabran na Javnom pozivu, bit će izrađen u digitalnom obliku s obzirom na potrebu ažuriranja podataka. Svaka lokacija bit će analizirana iz perspektive investitora i za nju će se prikupiti svi relevantni podatci za potencijalnu investiciju. Lokacije će biti analizirane s aspekta vlasništva, namjene, prostorno planske i zakonodavne regulative te zaštite okoliša. Izrada kataloga stajat će 62.500,00 kuna.

 

Sadržaj prezentacijskog obrasca projekta sadržavat će: naziv lokacije/projekta, sektor / Industrija koja se može razvijati na lokaciji, grafički prikaz lokacije (mapa područja s lokacijom), pristup lokaciji (smještaj i prometna povezanost), katastarski prikaz lokacije, tekstualni opis lokacije s informacijama o veličini terena, namjeni, cijeni, vlasništvu, mogućnosti gradnje i kakve gradnje, maksimalnoj izgrađenosti, mogućim djelatnostima na lokaciji, infrastrukturi – postojećim i dostupnim priključcima, uz fotografije, kontakte, napomenu o dozvolama / zabranama / zakonskim mogućnostima i ograničenjima, procjeni investicije, koracima.

Iz kategorije: Vijesti