Datum objave: 10. Prosinac 2014

Branimir Lepur:Radnici nisu provjerili podatke, vlasnici TLM -a uložili su više nego što su morali

Diana Ferić
Diana Ferić

Rekapitulirana su, na zahtjev Ministarstva gospodarstva sva ulaganja Konzorcija koji je prije sedam godina  kupio od države TLM, a u kojem su bili  Zagrebmontaža, Dalekovodi,  Konstruktor, Aluflex i Feal  te ulaganja  sadašnjeg vlasnika Valjaonica i prešaonica, tvrtke  Marka Pejčinoskog  i utvrđeno je da ona ukupno iznose u proteklih sedam godina uložili su u to poduzeće 143 milijuna eura, što je više nego što su prema tom kupoprodajnom ugovoru bili obavezni iako su zaposlenici i sindikat  te tvrtke tvrdili suprotno. "Mi smo prvi put do sada izvadili te sveobuhvatne  knjigovodstvene podatke i to je jedina činjenica o kojoj možemo razgovarat.  Očito da su s edo sada iznosili neprovjereni podatci.Riječ je o ulaganjima u  tehnologiju, dokapitalizaciji i ulaganju u infrastrukturu", ističe Branimir Lepur predsjednik Uprave Valjaonica i Prešaonice.

 

Ministarstvo gospodarstva tražilo je tu dokumentaciju kako bi se mogli nastaviti razgovori oko načinu prevladavanja sadašnje poslovne krize u TLM - u kojem proizvodnja skoro stoji, a radnici ne primaju redovito plaće nit imaju posla. Uprava TLM je zatražila kredit od 10  milijuna eura od HBOR -a kako bi mogli nabaviti sirovinu koju im dobavljači više ne daju  bez avansnog plaćanja.

 

" Mora bih biti optimist, ali i unatoč tomu što smo dokazali da su obveze iz Kupoprodajnog ugovora ispunjene nisam baš siguran da će ići sve onako kako smo mi isplanirali", ističe  Lepur.

 

U to se svakodnevno uvjeravaju i radnici Prešaonice koji nisu dobili još niti jednu zaostalu plaću, a Lepur kaže da se i dalje radi a tome da se osigura novac za to.

FOTO:tris.com

Iz kategorije: Vijesti