Datum objave: 29. Studeni 2014

Deset tisuća ljudi na splitskoj rivi na prosvjedu zbog stanja u HNS - u

Diana Ferić
Diana Ferić

Torcida je dignula Dalmaciju na noge. Na velikom prosvjednom skupu protiv HNS-a i stanja u hrvatskom nogometu na splitskoj Rivi, prema nekim procjenama, okupilo se više desetaka tisuća ljudi. Nije bilo incidenta, javlja HTV.

Prosvjed je i poziv državnim institucijama da se pokrenu, iskoriste zakonodavne mogućnosti i riješe stanje u hrvatskom nogometu, kažu navijači koji su došli iz cijele Dalmacije i susjedne BiH.
Na početku skupa preko razglasa je zatraženo da skup protekne mirno i dostojanstveno. Prosvjednici su nosili ispred velike pozornice višemetarski transparent na kojem piše Uefa, zašto toleriraš nepravednost HNS-a, naje.... zbog polufinala '98.
A u mnoštvu transparenata koje nose nazočni između ostalih piše HNS je gotov!, ZG=BG, Zašto lažeš Borovec?, Nije ni Musolini, nije ni Tito, neće ni Mamić, Hrvatski sportski savezi najveće kukavice ... i drugi.

Skup je počeo sviranjem hrvatske himne i minutom šutnje kojom je odana počast nedavno preminulom legendarnom vrataru Hajduka Ratomiru Vučkoviću te navijaču Hajduka Grubišiću Čabi koji je preminuo prije godinu dana, a bio je jedan je od inicijatora akcija za ravnopravnost Hajduka u hrvatskom nogometu.

Među nazočnima su bili predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, predsjednica NO Hajduka Branka Ramljak i predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani.
Sudionici skupa izvikuju pogrdne uzvike na račun HNS-a i njegovih čelnika.

Klub navijača Hajduka opovrgnuo je napise da će se nakon prosvjeda uputiti na stadion Poljud i ući na tribine gledati utakmicu 17. kola Prve hrvatske nogometne lige Hajduk-Zagreb. Utakmica se, po odluci HNS-a, igra bez gledatelja.

Torcida: Nemamo namjeru ići na Poljud
Prosvjed pod nazivom 'Kontra mraku, kontra sili' počet će i završiti na Rivi. Mirno ćemo prosvjedovati, priopćeno je iz Torcide prije prosvjeda. Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar pozvao je također  sve koji će sudjelovati u prosvjedu Torcide da budu dostojanstveni.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti