Datum objave: 27. Studeni 2014

Šibenska turistička zajednica radi na utvrđivanju inovativnih turističkih proizvoda

Diana Ferić
Diana Ferić

Izrađuje se strategije razvoja inovativnog turizma Grada Šibenika za razdoblje od  2015 do 2020. godine za što je  Turistička zajednica grada Šibenika potpisala ugovor s  Institutom za turizam iz Zagreba. Trebala bi biti izrađena do ožujka sljedeće godine. Cijena izrade strategije je oko 200.000 kuna. Turistička zajednica grada Šibenika je u suradnji s Gradom Šibenikom uspješno aplicirala projekt za sredstva Ministarstva turizma i dobila 150 000 kuna.

 

„Polazeći od postojećeg profila turističke destinacije i trendova na suvr emenom turističkom tržištu kroz ovaj će se projekti definirati vizija i ciljevi turističkog razvoja Grada Šibenika, atributi tržišnog pozicioniranja te razraditi marketinška strategija s naglaskom na inovativne turističke proizvode. Za ostvarenje željene vizije razvoja identificirati će se projekti iz domene javnog i privatnog sektora čija će realizacija voditi stvaranju snažnog imidža Šibenika kao turističke destinacije na globalnom tržištu.“, kaže je direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole.

Kako bi se stvorio konsenzus oko ključnih razvojnih pravaca izrada projekta temelji se na principu intenzivne komunikacije s dionicima i stručnjacima na lokalnoj razini.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti