Datum objave: 27. Studeni 2014

Grad Šibenik dobio suglasnost Vlade za realizaciju "kredita budućnosti"

Diana Ferić
Diana Ferić

Vlada Republike Hrvatske  dala je suglasnost za kreditno zaduženje  od 20 milijuna kuna kod Zagrebačke banke čime su stvoreni svi uvjeti da se taj kredit realizira. Obveza Grada Šibenika je izraditi planove proračunske potrošnje za rok u kojem će se kredit vraćati, a to znači za 10 godina.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić kazao nam je jutros kako s tim neće biti nikakvih problema i kako je to na to su ih obvezali za Grad jako dobro jer nisu prezaduženi. "Riječ je o kreditu kojim s e kroji  budućnost Šibenik jer s njim dobivamo u vlasništvo teren bivšeg TEF -a kao jednu od najperspektivnijih lokacija, a  drugi dio od 7,2 milijuna kuna utrošit ćemo za uređenje prostora za  sveučilišni  studij energetske učinkovitosti Sveučilišta u Zagrebu što je sigurno najbitnije za budućnost Šibenika", ističe gradonačelnik Burić.

Po njegovim riječima  suglasnost Vlade bila je rutinska stvar s obzirom na to da Grad nije prezadužen i s tim kreditom zaduženost će iznositi 15 posto u odnosu za prošlogodišnje prihode. 

Iz kategorije: Vijesti