Datum objave: 21. Studeni 2014

Šibensko - kninska županija dobila još pet proizvoda s oznakom "Hrvatski otočni proizvod"

Diana Ferić
Diana Ferić

Još pet novih proizvoda s otoka  dobilo je  prestižnu oznaku „Hrvatski otočni proizvod“. Među njima su dva proizvođača s Murtera te troje  s Prvića i to  tri nova proizvoda Poljoprivredne zadruge Faust Vrančić te obrta Lipa i OPG Šmidt. Najnovije oznake „HOP“ dobitnicima su uručene na nedavnoj svečanosti koje je Ministarstvo regionalnog razvoja organiziralo na  Rabu, a u ponedjeljak, 24. studenog primit će ih  šibensko – kninski župan Goran Pauk.

 

Poljoprivredna zadruga  Faust Vrančić, koja  promiču ono što bi treba biti glavni brend Prvića – Fausta Vrančića,  tako sada ima čak 10 proizvoda s tim znakom. Priznanje njihovom radu, sigurno je i to što je predsjednik te zadruge  Ivan Nimac izabran nedavno za predsjednika i zastupnika poslovnog klastera „Hrvatski otočni proizvod“ koji okuplja  brojne proizvođače sa svih hrvaatskih otoka, a to je ujedno i priznanje Šibeniku koji nema velike otoke, ali očito ima kreativne i uspješne proizvođače otočnih proizvoda.

 

Šibensko – kninska županija ima sada  dvadesetak otočnih proizvođača  koji imaju oznaku „Hrvatski otočni proizvod" za 30  svojih proizvoda, a u cijeloj Hrvatskoj ih je  voše od 150. U cilju promocije tih proizvoda red za pomorstvo Šibensko - kninske županije uspješno je do sada organizirao i dva Sajma otočnih proizvoda.
 

 

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti