Datum objave: 16. Studeni 2014

Kujundžić:Zastava na kninskoj tvrđavi ne pripada Josipi Rimac ni Kolindi Grabar Kitarović

Diana Ferić
Diana Ferić

'Zastava na kninskoj tvrđavi ne pripada Josipi Rimac ni Kolindi Grabar Kitarović, ona je simbol pobjede koja pripada cijelom hrvatskom narodu', poručio je predsjednički kandidat Milan Kujundžić nakon što je u javnost dospjela vijest da je kninska gradonačelnica Josipa Rimac HDZ-ovoj predsjedničkog kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović poklonila zastavu s kninske tvrđave.

'Još uvijek sam u nevjerici na vijest da je gradonačelnica Knina na stranačkom predizbornom skupu hrvatsku zastavu s kninske tvrđave uručila HDZ-ovoj kandidatkinji za Predsjednicu RH, i to s porukom da je nosi sa sobom na Pantovčak, 'kao simbol naše HDZ-ove hrvatske pobjede'', napisao je Kujundžić na internetskim stranicama Hrvatske zore, prenosi tportal.

Kad bi bilo smiješno, nastavio je, mogao bih odgovoriti da se nada da će se 25-metarska hrvatska zastava uskoro zavijoriti pred sjedištem NATO-a u Bruxellesu.

'No, ovaj igrokaz ipak je ozbiljniji od toga. Obje su pokazale da ne razumiju što znači zastava na kninskoj tvrđavi! Da ne razumiju da je nitko ne smije svojatati, pogotovo ne u dnevnopolitičke svrhe', poručio je predsjednički kandidat Kujundžić.

Zasluge HDZ-u u stvaranju i oslobođenju države, naglašava, baš nitko ne može osporiti, to ostaje zauvijek upisano u povijest, ali nitko nema pravo ni prisvajati najsvetiji dan hrvatske povijesti, dan koji pripada cijeloj hrvatskoj naciji, svim ljudima koji su sanjali nezavisnu i slobodnu Hrvatsku, bez obzira kojoj stranci pripadali ili ne pripadali. Kao što, kako kaže, nitko nije za stranačku pripadnost pitao hrvatske vojnike koji su oslobodili Knin i Hrvatsku.

'Nije u pitanju materijalna vrijednost zastave, već njena simbolika. Neprikladnost ovog čina još više dolazi do izražaja ususret godišnjici pada Vukovara, dana kada cijela Hrvatska, što simbolički, što doslovno - treba stupati u jednoj koloni', zaključio je Kujundžić

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti