Datum objave: 14. Studeni 2014

Potpredsjednik Vlade Grčić tvrdi da nema veze s neodobravanjem kredita TLM -u

Diana Ferić
Diana Ferić

Branko Grčić, potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar za regionalni razvoj i EU fondove opovrgava da ima bilo kakve veze s tim što Hrvatska banka za obnovu i razvoj nije odobrila kredit od 10 milijuna eura šibenskom TLM – u za što ga je jučer prozvao Mirko Radak, predsjednik šibenskog ogranka Stranke umirovljenika .
„Neki vaši lokalni političari misle da u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj rade po diktatu pa da im ministri određuju kom će dati kredit, a kome ne. To su besmislice. Budući da sam prozvan jutros sam se u BOR – u informirao o tom kreditu i doznao kako je zahtjev predan i kako je procedura u toku, dakle kredit nije odbijen“, izjavio je Grčić novinarima dana s u Solarisu u koji je stigao na 6. Susret gradonačelnika i poduzetnika koji organizira časopisa Lider. Novinare je zanimalo i zašto država nije preispisala Ugovor o kupnji TLm –a i jesu li sadašnji vlasnici ispunili preuzete obveze, no potpredsjednik Grčić je na sva ta pitanja odgovorio jednako- to je pitanje za Ivana Vrdoljak, ministra gospodarstva.
Okupljenim predstavnicima hrvatskih gradova govorio je o poreznim izmjenama koje su ostavile lokalnu samoupravu bez značajnih prihoda i kako to premostiti.

 

Iz kategorije: Vijesti