Datum objave: 09. Studeni 2014

Dodjeljena priznanja vodičkim antifašističkim borcima, logorašima i antifašistima

Diana Ferić
Diana Ferić

Svim javnim promicateljima antifašističkih stremljenja u Vodicama, nositeljima partizanske spomenice 1941, i ostalim živim sudionicima NOB-e iz Vodica te svim živim sudionicima zbjega u El. Shatu i ostalim još uvijek živim logorašima Molata, kao i logorašima u njemačkim, talijanskih logora i logorima i zatvorima tzv. NDH uručena su danas priznanja po Odluci Glavnog odbora Udruge antifašističkih boraca i antifašista Vodica. Priznanja su dobili i predsjednik RH Ivo Josipović i bivši predsjednik Stjepan Mesić te svi dosadašnji zastupnici SDP –a i HNS iz Šibensko – kninske županije.

Za dodjelu priznanja iskorišten je zadnji dan iznimno posjećena izložbe "Vodice u II. svjetskom ratu, 1941.-1944." Koja je postavljena povodom 70 godina od oslobođenja Vodica i vodičkog kraja u II. svjetskom ratu.

"Izuzetno sam zadovoljan odazivom javnosti koja je došla posjetiti izložbu a još više me veseli činjenica da interes za izložbom nije opao u dane vikenda kada je izložba produžena.
Također, raduje me činjenica što su svi katalozi nestali su za dva dana, tako da će biti potrebno doštampati kompletnu ediciju, a katalog koji je izdan ostaje zauvijek u arhivi Hrvatske nacionalne i sveučilišne knjižnice", kazao je Josip Zanze, predsjednik vodičke UABA-e u uvodnom govoru prilikom dodjele priznanja.

 

Iz kategorije: Vijesti