Datum objave: 08. Studeni 2014

U Šibensko - kninskoj županiji 13 posto turista više nego listopadu lani

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko kninska županiji dobro se drži u turističkom prometu ostvarenom u listopadu ove godine. Zabilježeno 34 000 dolazaka turista ili 13 posto više nego lani, a ostvareno je 136 000 noćenja što je porast od 8 posto u odnosu na isti mjesec lani.U Hrvatskoj su porast u tom razdoblju ostvarile sve županije osim Kvarnera, a najviše Zagrebačka i Ličko senjska županija.

 

„Veseli me snažan rast turističkog prometa u listopadu jer dokazuje kako sve aktivnosti koje provodimo s ciljem jačanja pred i posezone imaju svrhu i daju odlične rezultate. Najbolje rezultate u odnosu na prošlu godinu pokazao je Grad Zagreb i Ličko-senjska županija, što znači da turisti uz sunce, more i plaže, sve više otkrivaju i ostale čari naše zemlje, odnosno da im je sve zanimljivija i ponuda kontinenta. Ova izazovna godina daje nam odlične brojke, bolje od rekordnih lanjskih i siguran sam kako ćemo provođenjem aktivnosti predviđenih Strategijom razvoja turizma i Strateškim marketing planom, a usmjerenih na jačanje dodatne ponude produžiti turističku sezonu te u turističkom smislu postati još konkurentnija destinacija“, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

 

Još bolje rezultate od Županije u cjelini, podsjetimo ostvario je Grad Šibenik koji je u listopadu posjetilo čak 21 posto turista koji su ostvarili 17 posto više noćenja nego lani.
„Ponosni smo na turističke rezultate ostvarene u listopadu ove što potvrđuje kako Šibenik počinje privlačiti turiste tijekom cijele godine. Vjerujem kako je produljenje turističke sezone rezultat kvalitetnih i inovativnih projekata i sadržaja koje naš Šibenik nudi svojim posjetiteljima“, komentirao je gradonačelnik Burić te dodao kako je sve to rezultat odlične suradnje svih građana Šibenika.

 

Iz kategorije: Vijesti