Datum objave: 07. Studeni 2014

Majda Ivanda iz "Izvora ljubavi" dobila nacionalnu nagradu za promicanje prava djeteta

Diana Ferić
Diana Ferić

Majda Ivanda, predsjednica Udruge za disleksiju Šibensko kninske županije dobila je Godišnju nagradu na promicanje prava djeteta u Hrvatskoj u 2014. godini, a bit će joj uručena 20. studenog u povodu obilježavanja dana konvencije UN o pravima djeteta, u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih.

 

„ Kada sam primila poruku o nagradi doživjela sam pozitivan šok. Toliko mi je drago da je naš rad i trud u pomaganju djeci s teškoćama u učenju i pisanju prepoznati i na nacionalnoj razini i to je za mene najviše priznanje o kojem nisam ni sanjala“, kazala nam je Majda Ivanda.

 

Udruga za pomoć djeci s poteškoćama u učenju Šibensko-kninske županije „Izvor ljubavi“ je neprofitna organizacija osnovana 2008. godine  na poticaj roditelja djece s poteškoćama u učenju s namjerom da pomogne djeci ublažiti ili potpuno prevladati teškoće čitanja, pisanja i računanja. Do  sada je postigla niz rezultat i u edukaciji obitelji koja se susreće s tim problemom i u olakšavanju djeci s teškoćama u učenju da svladaju školsko gradivo, a za njih i njihove roditelje organizirala je i niz edukativnih predavanja i tečajeva. Najveći uspjeh je sigurno logopetska ljetna školica. Za svoj rad dobili su i nagradu Šibensko – kninske županije i Grada Šibenika. Udruga je do sada pomogla više od 100 djece da lakše  svladaju školsko gradivo, a okupila je i brojne profesore i nastavnike  koji u toj udruzi volontiraju.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti