Datum objave: 06. Studeni 2014

Woodstock u Vodicama:Prisjećanje kako su rock glazba i hippy pokret mijenjali svijet

Diana Ferić
Diana Ferić

„Vodicestock“, uz asocijaciju na Woodstock, najpoznatiji rock festival 20. Stoljeća koji je okupio brojne hippije, naziv je dvodnevne manifestacije koju danas, sutra, 6. i 7. studenog organiziraju Gradska knjižnica Vodice i Gimnazija Antun Vrančić .Program je posvećen hippy kulturi i rock glazbi kao zadužnicama vrijednog društvenog i kulturnog nasljeđa, a osmišljen je u sklopu projekta „Animacija demokracije: kako je glazba mijenjala svijet“.

 

Cilj je stvoriti aktivne demokratske interakcije među mladima kroz javnu raspravu o važnosti glazbe u društvenim mijenama. Aj je projekt osmislila umirovljena profesorica Milica Sladoljev uz pomoć Ivane Skroza,Ivane Skroza te profesora i učenika Gimnazije Antun Vrančić i Kulturno glazbene udruge Longplejka . Uz predavanje i rasprave bit ć održana i projekcija dugometražnog mjuzikla „Kosa“ kao i kratkih filmova mladih autora te likovna i glazbena radionica.

 

Kao vrhunac projekta predviđeno je retroaktivno putovanje glazbenom poviješću kroz koncerte dviju lokalnih grupa: Butterflys i Lož uje. U programu će sudjelovati šibenski glazbeni kritičari Samira Milu i Marka Podruga te Vojmir Roša, predsjednik Hrvatske glazbene unije, podružnice Šibenik i član legendarne šibenske grupe Pauci.

 

Programi će se održati u  vodčkoj  gradskoj knjižnici, a počet  će u  17.30 sati.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti