Datum objave: 05. Studeni 2014

Odluka je konačna - Šibenčani i gosti dočekuju 2015. uz Dubioza kolektiv

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč protivljenjima unutar vladajuće stranke u vezi s angažiranjem Dubioza kolektiva, posebno zbog cijene koja je veća od 30 000 eura, gradska vlast ostala je pri svom izboru. Taj će bosanskohercegovački sastav biti nositelj glazbenog programa na glavnoj pozornici za doček nove godine, a u nastavku priopćenja navode se i njihove reference.

Ističu kako nižu koncert za koncertom u sklopu velike turneje "Happy Machine 2014". Održali su već nastupe u Austriji, Njemačkoj i Španjolskoj, gdje su reakcije publike bile iznad svih očekivanja.

Premda nije uobičajeno ovim putem dijeliti komentare korisnika društvenih mreža, ne možemo izostaviti status legendarnog glazbenika Manua Chaoa, koji je nedavno prepoznao veliki talent ovog sastava i podijelio svoje oduševljenje s više od dva milijuna svojih fanova: "Dubioza kolektiv! Kakav bend. Iz Bosne i Hercegovine su i nešto najbolje što sam vidio u posljednje vrijeme u Europi. Nemojte ih propustiti."

Nakon Španjolske, pred njima su još zakazani koncerti u Švedskoj i Norveškoj. U sklopu turneje "Happy Machine Tour 2014", Dubioza kolektiv održat će ukupno 24 koncerta, nakon čega će bend biti i više nego spreman za spektakularni doček Nove Godine u Šibeniku!

„Drago nam je što ovako završavamo koncertnu sezonu, jer osim kratkog festivalskog nastupa na prošlogodišnjem Terraneu već dugo nismo svirali u Šibeniku. Iskoristit ćemo ovu priliku da publici odsviramo i neke nove stvari koje upravo snimamo, naravno, uz naš obavezni koncertni repertoar. Nakon turneje diljem Europe veselimo se domaćoj atmosferi i ljudima“, poručuju momci iz Dubioze kolektiv.

Podsjetimo, prošle je godine ova manifestacija imala lokalni karakter, a ulazak u novu godinu obilježili su istaknuti šibenski bendovi. Ovaj put, uoči najluđe noći u godini, u Šibenik dolazi trenutno jedan od najpopularnijih bendova na ovim prostorima.
 

 

Iz kategorije: Vijesti