Datum objave: 04. Studeni 2014

Zbog navijačkih izgreda prošle subote procesuirano 13 osoba

Diana Ferić
Diana Ferić

Četvoricu navijača iz Šibenika starih između 18 i 21 godinu koji su u subotu kamenjem gađali auomobil sa splitskim registracijkim oznaka u kojem su bili putni s putnicima  policija je osumnjičila za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu pet osoba s područja Kaštela i oštećenja tuđe stvari na štetu 23-godišnjaka s tog područja, a devetero osoba, također navijača od 20 do 35 godina za napad na službenu osobu odnosno prijetnju.

Prva četvorica mladića su 2. studenoga oko 15.10 sati u Šibeniku u Ulici Zapadna magistrala, pri sukobu navijačkih skupina uoči utakmice Šibenik Hajduk 2 kamenjem gađali osobni automobil u vožnji Mazda, splitskih registracijskih oznaka, a u kojemu su, osim vozača, bila i četvorica putnika. Time su ih doveli u opasnost,a i oštetili su u automobil.


Druga devetorica su sudjelovala u sukobu do kojeg je došlo s nedjelje, 2. sječnja ponedjeljak kada je policija blokirala ulaz u Šibenik i nije dopustila ulazak članovima Torcide koji su se vraćali s utakmice u Zadru između Zadra i Hajduka. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni u Ulici Zapadna magistrala namjerom ulaska u grad, izašli iz svojih vozila te silom i prijetnjom napali policijske pri obavljanju službene dužnosti.

Osumnjičeni 27-godišnjak je i jučer, 3. studenoga oko 10 sati prilikom privođenja zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, u prostorijama Prekršajnog suda ozbiljno prijetio uredujućem policijskom službeniku, priopćila je danas policija.
 

Iz kategorije: Vijesti