Datum objave: 31. Listopad 2014

Objavljen natječaj za uređenje prometnog čvora Meterize koji će pridonijeti sigurnosti prometa

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je  korak bliže sigurnijoj i boljoj prometnoj regulaciji jer  kreće rekonstrukcija čvora Meterize. Iz Ureda gradonačelnika priopćili su da su Hrvatske ceste objavile  poziv  za  nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji čvora Meterize.

 

"Zahvaljujem predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Edi Kosu i njegovim suradnicima koji su uvidjeli važnost rješavanja ključnih šibenskih prometnih čvorova, odnosno ulaza u grad. Građevinski početak realizacije raskrižja Meterize bit će još jedan vidljiv dokaz kako argumentirani pristup i upornost otvaraju mnoga vrata", kazao je mr.sc. Danijel Mileta.

 

To  križanje državnih cesta D8 i D33 s gradskim ulicama dulje vrijeme predstavlja crnu prometnu točku. Županijska uprava za ceste je još prije 5 godina pripremila projektnu dokumentaciju, a Grad Šibenik je sredinom ove godine, u ime Hrvatskih cesta i u rekordnom roku, riješio sve imovinsko-pravne probleme s vlasnicima nekretnina koje su u obuhvatu projekta i kojima je isplaćena pravična naknada utvrđena sudskim vještvom. Isto tako je Grad Šibenik na Hrvatske ceste prenio pravo vlasništva svojih nekretnina koje ulaze u obuhvat projekta.

 

 

Iz kategorije: Vijesti