Datum objave: 22. Listopad 2014

Bivši TLM:Sindikalisti upozoravaju na kolaps, Lepur kaže da je optimist

Diana Ferić
Diana Ferić

Kriza koja potresa Tvornicu prešanih proizvoda bivšeg TLM –a i Aluminium odnosno Valjaonice trebala bi biti prevladana sporazumom s nekom od banaka s kojima se pregovara u suradnji s HBOR- om, a koja bi im, uz potporu Jadranske banke trebala osigurati nužnih 10 milijuna eura za nastavak proizvodnje, kazao je danas novinarima Branimir Lepur predsjednik uprava obiju tvrtki.
Na „katastrofično“ stanje u TLM-u upozorio je sindikalist Zdravko Burazer tvrdeći da postoji ozbiljna prijetnja gašenja svih dijelova bivšeg TLM –a -Prešaonice, Valjaonice i Holdinga. Sindikat je uputio apel vladi da nešto poduzme i da se nađe novi strateški partner. Traže i da se preispita kupoprodajni ugovor za TLM i utvrdi tko je, a tko nije ispunio ugovorene obveze.
Proizvodnja u Tvornici prešanih proizvoda stoji već 15 dana, u Valionicama je, tvrde sindikalisti, prepolovljena. Nemaju novca ni za obrtni kapital, a svi dobavljači traže avansno plaćanje.
“To su trenutne teškoće koje ćemo riješiti uz pomoć banaka jer nemamo likvidna sredstva potrebna za plaćanje sirovine s obzirom da naši dobavljači traže avansno plaćanje”, kazao je Lepur. Najavio je da će sljedeće godine nabaviti novu prešu koja će u 2016. godini proizvoditi 18 000 tona prešanih proizvoda.

Ističe da kao čelni čovjek ne može i ne smije biti pesimist i vjeruje u stabiliziranje stanja u toj tvrtki, a ne isključuje ni mogućnost predstečajne nagodbe, kao jedne od opcija prveladavnja krize koja je, kaže, prisutna u cijeloj Hrvatskoj.

 
 
 
 
Iz kategorije: Vijesti