Datum objave: 16. Listopad 2014

Tvrđava svetog Mihovila u užem izboru za "Kulturnu atrakciju godine"

Diana Ferić
Diana Ferić

Revitalizirana tvrđava sv. Mihovila našla se u izabranom društvu finalista za nagradu „Kulturna atrakcija godine“ koja će biti dodijeljena sutra, 17. listopada na „Danima hrvatskog turizma“ u Opatiji. Riječ je o akciji nagrađivanja izvrsnosti i dostignuća u turizmu koju provodi Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa sustavom turističkih zajednica u tri kategorije i to: „Turistički događaj godine“, „Kulturnu atrakciju godine“ i „Inovaciju godine“, priopćili su iz Odjela za tvrđave šibenskog Muzeja.

Za natjecanje u kategoriji  "Kulturna atrakcija godine" HTZ je zaprimao prijave turističkih atrakcija u domeni kulture koje se mogu posjetiti u objavljeno radno vrijeme i koje godišnje ostvare preko 20 000 posjeta, no koje isključuju događaje.
U kategoriji za nagradu, uz Tvrđavu sv. Mihovila su manifestacija „Noć muzeja“ te „Dioklecijanova palača“. Predstavljanje kandidata objavljeno je na Novoj TV u IN Magazinu.

„Izvanredan je osjećaj biti nominiran u kategoriji „Kulturna atrakcija godine“. To je priznanje za rad i trud uložen u prepoznatljivi imidž, vrhunske programe, ali i u komunikaciju prema posjetiteljima i cjelokupnoj javnosti od otvorenja revitalizirane Tvrđave. Svakako da je ovakvo priznanje ujedno i poticaj, velika motivacija za još veći angažman u kreiranju kvalitetnih sadržaja na Tvrđavi sv. Mihovila za sve generacije posjetitelja.“ Izjavila je povodom nominacije Gorana Barišić Bačelić , voditeljica Tvrđave sv. Mihovila.

U samo četiri mjeseca od otvorenja tvrđavu je posjetilo više od 100 000 posjetitelja, od toga 90 000 tijekom dnevnog posjeta, a više od 11 000 tijekom večernjih događanja na ljetnoj pozornici. Ona je nezaobilazni povijesni, kulturni i geografski biljeg grada i sada je postala i mjesto održavanja vrhunskih kulturnih događaja. Upravo taj spoj kulturne baštine, doživljaja urbanog šibenskog ambijenta i prirodnog okoliša uz vrijeme provedeno na kulturnoj manifestaciji na ljetnoj pozornici tvrđave nešto je što se trajno upisuje u memoriju posjetitelja i upotpunjuje iskustvo grada kao kulturno-turističke destinacije.

 

Iz kategorije: Vijesti