Datum objave: 14. Listopad 2014

Rusi kupili 60 000 četvornih metara zemljišta u Tisnu za gradnju hotela i vila

Diana Ferić
Diana Ferić

Većinom glasova Općinsko vijeće Općine Tisno odlučilo je zemljište unutar obuhvata turističko ugostiteljske zone „Prisliga Jazine" , veličini 60 000 četvornih metara tvrtki Aqua Relaxio, d.o.o iza koje stoji ruski kapital i to tvrtke koje se bave naftom i hotelijerstvom. To je bila i jedina ponuda koja je stigla na natječaj.

 

Cijena četvornog metra je nešto manje od 500 kuna tako da bi Općina Tisno trebala uprihodovati od te prodaje oko 30 milijuna kuna. Polovicu tog novca kupac će platiti u roku od mjesec dana, 15 dana nakon potpisivanja ugovora, a ostatak u naredne dvoje godine. Rusi će na tom području graditi turističko naselje s hotelima i vilama. Planiraju zaposliti oko 350 stalnih radnika. „To je povijesni trenutak za Tisno. Riječ je o ogromnoj investiciji, jednog od najvećih u Županiji, koja će, što nam je osnovni cilj mladim ljudima sa cijelog otoka  Murtera omogućiti  radno mjesto. To smo pripremali čak pet godina i možemo zaista biti zadovoljni.  Kupac je tvrtka kći  ruske multinacionalne kompanija koja se bavi naftom i turizmu i u svijetu već ima svoje hotele. Dali su u sva potrebna jamstva tako da nema sumnje u njihovu ozbiljnost“, kazao nam je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno. Kupac ima rok od pet godina da počne  graditi to turističko naselje.
 

Oporba u Općinskom vijeću Općine Tisno od početka je protiv da se to zemljište prodaje već su predlagali da s investitorima ponudi koncesija na duže razdoblje.
 

 

Iz kategorije: Vijesti