Datum objave: 02. Listopad 2014

Šibenik sutra dobiva Urbani centar za staru gradsku jezgru

Diana Ferić
Diana Ferić

Urbani centar Grada Šibenika otvorit će sutra  gradonačelnik Šibenika, dr. Željko Burić. U sklopu tog projekta uređen je i Urbani inkubator koji će biti na raspolaganju poduzetnicima zainteresiranim za ulaganja i poslovanje u staroj gradskoj jezgri. Uz potpuno opremljen radni prostor, računala, salu za sastanke i prezentacijsku opremu bit će im dostupne i baze podataka o resursima i gospodarskim potencijalima povijesne jezgre. Korisnici prostora bit će izabrani na natječaju koji će uslijediti ubrzo nakon otvorenja. Vrijednost radova na uređenju i opremanju Urbanog centra i inkubatora iznosi oko 300 tisuća kuna, od čega je Grad Šibenik uložio oko 200 tisuća, dok se ostatak financirao sredstvima Ministarstva kulture, te iz projekta JEWEL.

 

Nakon otvorenja Urbanog centra, s početkom u 11 sati, u gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ bit će predstavljen Urbani razvojni plan za gradsku jezgru. Predstavit će ga stručni eksperti Ivana Katurić i Aleksandra Lukić, te Petar Mišura kao voditelj projekta. To je strateški dokument, nastao u okviru projekta JEWEL, na kojem će se temeljiti sve buduće aktivnosti i projekti revitalizacije stare gradske jezgre.  Nakon predstavljanja, uslijedit će i javna rasprava.

 

Projekt JEWEL (Joint Easily Wafted East Laboratory Model) sufinancira Europska unija u okviru programa Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu. Ukupna vrijednost projekta je 1.962.272,24€. Vrijednost dijela projekta kojeg provodi Grad Šibenik je 227.739,00 €, od čega EU sufinancira 193.578,15€ (85%). Uz Grad Šibenik, u projektu sudjeluju partneri iz Italije, Grčke, Albanije, Bugarske i Rumunjske.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti