Datum objave: 25. Rujan 2014

Azimut, himna na otvaranju tvrđave svetog Mihovila, komunalne teme na Aktualnom satu GV -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi način  regulacije noćnog života u povijesnoj jezgri u ljetnim mjesecima, ali i kompromis na koji će njezini stanovnici morati  pristati najavio je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika gradonačelnik Željko Burić odgovarajući na  pitanje vijećnice Mire Vukšić koja je okrivila gradsku upravu  da je odgovorna  što je dopustila postavljanje otvorene pozornice uz šibensku katedralu.

"Ova gradska vlast nije izdala dozvolu za tu pozornicu već smo  Ugovor s Azimutom naslijedili od prošle vlasti, ali to nije bitno. Slažem se da moramo zaštiti dignitet katedrale i crkve. Priznajem da smo u želji da probudimo Šibenik i povijesnu jezgru što nam je i uspjelo, napravili neke pogreške i iz toga smo naučili neke lekcije. Azimut ima dozvolu za rad kao noćni klub i nije mu izdala lokalna samouprava nego Ured državne uprave. Priznajem i da je moralo biti više kontrole u noćnim satima i da stanovnici povijesne jezgre imaju pravo na svoj privatni život, ali isto tako moraju biti spremni i na kompromis. Oni su privilegirani jer žive u  povijesnoj jezgri i moraju  malo i pretrpjeti u ta dva ljetna mjeseca", istaknuo je gradonačelnik Burić. Ne navodeći na koga točno misli, na Azimut ili nekog drugog kazao je i kako ubuduće kada je riječ o radnom vremenu i drugim uvjetima nitko tko radi u povijesnoj jezgri više neće biti privilegiran.

Vijećnicu Vukšić zanimalo je i je li gradska uprava pozvala na odgovornost  organizatore svečanog otvaranja tvrđave svetog Mihovila zbog, kako  je kazala, sramotnog izvođenja hrvatske himne.

"Bilo bi mi draže da je himna bila klasičnija, ali to je samo moj osobni stav. To je stvar ukusa.Predstava svečanosti otvaranja imala je svog redatelja koji ne mora sa scenarijem upoznati gradonačelnika niti tražiti moj stav", odgovorio je dr Burić.

Nezavisni vijećnik dr Ivo Blaće predložio je da se na nekim punktovima u gradu počevši od  Tanaje  urede interaktivni  muzeju s 3D tehnologijom  u kojima bi  turisti bili  sudionici različitih događanja iz šibenske prošlosti. Vijećnik HDZ  -a Novina Ljubičić pitao je što je sa sanacijom škole na Meterizama i  koliko je uopće sigurna za  djecu. Gradonačelnik Burić je dogovorio da imaju plan sanacije i  kako ga financirati, a da je unatoč  propustima kod gradnje zgrada sigurna i da statika nije poremećena.

 

Iz kategorije: Vijesti