Datum objave: 12. Rujan 2014

Poplava u Zatonu posvadila MO Zaton i gradsku upravu zbog spore reakcije

Diana Ferić
Diana Ferić

Prosvjednom porukom gradonačelniku Grada Šibenika dr Željku Burić koju je uputio i medijima predsjednik Mjesnog odbora Zaton Boris Dukić upozorio je da je Zaton je jučer, poput Vodica i Tribunja, također bio potopljen, ali nitko iz gradske uprave Grada Šibenika do danas u 13 sati izašao na teren da se saniraju oštećenja koja su nastala kao posljedica velikih količina vode. Na cestama su stajali odroni i velike količine. „PROTESTIRAM kao predsjednik Mjesnog odbora Zaton zbog ponašanja Gradske uprave prema mještanima Zatona“, stoji u toj poruci. U telefonskom razgovoru nam je kazao kako je, inače, krajnje nezadovoljan odnosom gradske uprave prema Zatonu, a da je to jučer nakon poplave kulminiralo.  međuvremenu nadležne službe su intervenirale, ali Dukić nije zadovoljan.


„Zbog rupa u zemlji dvije su obiteljske kuće bile su potpuno odsječene, a da stvar bude gora u jednoj od njih jutros dogodio smrtni slučaj, a tijelo se tijelo preminulog nije se moglo prevesti u Šibenik“, kazao nam je u telefonskom razgovoru. Oko 13 sati u Zaton je, kaže on, stigao predstavnik Ureda za komunalne poslove Ozren Belamarić, a neposredno prije toga i radnici Poduzeća za ceste da uklone odrone i šljunak sa cesta, no Zatonjani nisu zadovoljni kako su to napravili. Predstavnici gradske uprave od jučer znaju za situaciju u Zatonu, ali mi njih zanimamo samo šest mjeseci prije izbora. Do tada za njih je Šibenik samo područje od jednog do drugog mosta“, kaže on.
 

Ana Gojanović, pročelnica Ureda gradonačelnika ističe da gradska uprava dobro surađuje s MO Zaton te da te tenzije nisu potrebne niti opravdane. „Dok je jučer trajalo nevrijeme nije se moglo intervenirati. Sličnih problema s odronima na cestama bilo je jako puno, a radnici Poduzeća za ceste interveniraju prema dojavama te ne mogu stići odjednom na sve. Kada je “, rekla nam je u telefonskom razgovoru. No tu očito nije kraj korespondencije: „Moram Vas obavijestiti da je prva službena osoba koja je izišla na teren iz Grada Šibenika u Zaton stigla u 13,31h danas. Istina je da je komunalni odjel, kako i sami govorite o stanju na terenu znao od jučer ujutro, a i osobno sam Vas kontaktirao jučer oko 14,30 h.Jutros sam također obavjestio da se u ulici dogodio i smrtni slučaj i molio sam da se požurite međutim mehanizacija je stigla tek oko 12,40 h. A Vaš odgovor da je dosta područja u Gradu zahvaćeno nevremenom ne odgovara istini jer je nevremenom bio zahvaćen jedino Zaton i Raslina.Žao mi je što ja kao predsjednik M.O.a moram razgovarati sa Vama preko medija,ali izgleda da drugačije ne ide.......nažalost.Očito da je za Vas Grad samo od mosta do mosta“, stoji u dogovoru Borisa Dukića koji je uputio Uredu gradonačelnika.

 

Iz kategorije: Vijesti