Datum objave: 10. Rujan 2014

Ovogodišnji 'Giro di Dalmatia' u Šibeniku okuplja 70-ak Mini Morissa iz Hrvatske i susjednih zemalja

Nina Medić
Nina Medić

Susret Mini Morrisa– Giro di Dalmatia bit će održan u Šibeniku i to četvrtu godinu za redom, ovu nedjelju, 14.rujna od 10 do 14 sati na šibenskoj rivi ispred kluba Azimut. Radi se o jedinstvenom događaju u Hrvatskoj, a ove godine susret će okupiti oko 70 Mini Morrisa iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke, Slovačke...

Okupljanje Mini Morrisa počinje već u u petak 12. rujna, kada će pristigli Miniji napraviti đir po Šibeniku, a dan kasnije planiran je i posjet Primoštenu.

Cijela priča počela je kada je skupina entuzijasta i zaljubljenika u klasični mini morris prije četiri godine,  povezana zajedničkim interesom, odlučila osnovati Mini klub Šibenik. Članovi kluba uskoro su došli na ideju da organiziraju zajedničko druženje, jurcanje po cestama i razmjenu iskustava te je tako nastao 'Giro di Dalmatia'.

Prvi Giro di Dalmatia okupio je ljude iz cijele Hrvatske, a već slijedeće godine bilo je sudionika iz nekoliko europskih zemalja. Trud je prepoznala i Turistička zajednice grada Šibenika pa susret ima i njihovu podršku.

Iz kategorije: Vijesti