Datum objave: 05. Rujan 2014

Ivan Klarin uvažio peticiju oporbe: Poništen natječaj za prodaju zemljišta u uvali Jazina

Nina Medić
Nina Medić

Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno uvažio je peticiju nazvanu 'Peticija za Jazinu' kojom je tišnjanska oporba tražila da se van snage stavi Odluka o prodaji zemljišta u uvali Jazina na kojem se planiraju graditi turistički kapaciteti.

„Ja kao načelnik Općine Tisno, uvažiti ću želje potpisanih Tišnjana, te staviti van snage Odluku o prodaji i poništiti natječaj za prodaju turističkog zemljišta za gradnju turističkih kapaciteta u uvali Jazina. Uvažavajući želje jednog dijela mještana Tisnoga, predložiti ću Općinskom vijeću Općine Tisno da se do kraja 2014. godine raspiše provođenje referenduma za područje mjesta Tisnoga vezano uz ovo pitanje“, napisao je Klarin u priopćenju javnosti.

Peticijom je  prikupljeno ukupno 517 valjanih potpisa mještana Tisnoga.  

Klarin naglašava kako su Općinske namjere bile su isključivo usmjerene prema boljitku mjesta Tisnoga i otvaranju što većeg broja novih radnih  mjesta te kako se zapravo ne prodaje zemljište na kojem se nalazi auto kamp Jazine, nego zemljištu sjeverno od prometnice koja presijeca zonu Prisliga-Jazina. 

„Isto tako, istaknuo bih da to zemljište nikada nije bilo vlasništvo Općine Tisno, već nam je nakon dugotrajne procedure dodijeljeno od strane Republike Hrvatske s namjenom gradnje i gospodarskog korištenja istog. U ovom trenutku smatram da je počinjena šteta i da šaljemo lošu poruku zainteresiranim investitorima. Isto tako, u slučaju nerealizacije ovog značajnog projekta postoji mogućnost da se Republika Hrvatska ponovo upiše kao vlasnik navedenog zemljišta“, ističe Klarin.

Svojim postupkom Klarin kaže kako želi nastaviti raditi transparentno i demantirati, kako kaže, netočne navode vijećnika HDZ-a Općine Tisno da zemljište prodaje isključivo zbog pokrića proračunskog manjka.

 

„Općina Tisno planira u 2015. godini u projekte utrošiti oko 20 milijuna kuna neovisno o rezultatu referenduma. Želim naglasiti da kada se na sjednici Općinskog vijeća raspravljalo o uvjetima natječaja, vijećnici – organizatori ove peticije, bez ikakvog valjanog razloga napustili su sjednicu na kojoj smo svi zajedno trebali raspraviti o uvjetima ove važne investicije“, zaključuje Klarin u priopćenju. 

Iz kategorije: Vijesti