Datum objave: 25. Kolovoz 2014

Željko Burić:„Nikome nije niti u primislima da zatvori Azimut ili vanjsku pozornicu“

Nina Medić
Nina Medić

Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, gostujući u HRT-ovoj emisiji „Hrvatska uživo“  osvrčući se na nedavni događaj privođenja vlasnika šibenskog kluba Azimut, odbacio je bilo kakvu mogućnost zatvaranja kluba Azimut i njegove vanjske pozornice zbog pritužbi biskupa Ivasa i građana Šibenika, baš kao i špekulacije da privođenje vlasnika Azimuta ima veze s biskupom Ivasom, a večerašnji je mirni prosvjed ispred Azimuta podržao.

„Predsjednik HDZ-a nije me zvao, niti utjecao, a niti pokušao jer u krajnjem slučaj to nije ni potrebno. Biskup Ivas osobno mi se požalio na razinu buke, ali davno prije svih ovih događaja. To nema veze s propovjedi na proslavi Velike Gospe u Vrpolju, niti s proslavom Dana domovinske zahvalnosti u Kninu. Biskupu sam tada odgovorio da ćemo mi prema Azimutu i prema svim drugim klubovima postupati jednako. Postoji odluka o komunalnom redu i toga se treba držat.“, kazao je Burić i napomenuo kako se kontrolirano vrši kontrola buke, ali i ponašanja i kako je do sada sve funkcioniralo besprijekorno.

Burić je istaknuo kako slučaj Azimut nije usamljen, već postoje mnoge peticije koje su stanari Šibenika potpisivali jer im smeta buka ili nered u određenom dijelu grada. „Isti ti ljudi koji se žale su vlasnici mnogih prostora u starom dijelu grada, a koje su iznajmili tima istima koje bi u 10 sati navečer htjeli prisiliti da klubove ili lokale zatvore. Mi ćemo pokušati pomiriti ljude, ali na način da shvate što je to kompromis.“

Bez obzira na buru koja se digla u medijima, prema njegovim riječima, Grad Šibenik neće pribjeći drastičnim koracima kao što je zatvaranje kluba. „Klub Azimut je bitan dio turističke priče o Šibeniku kao 'gradu pozornici', projektu koji je počeo Novom u Docu, a koji sada svakom tko posjeti Šibenik omogućava da nađe nešto za sebe. Nitko nikada niti u primislima nije imao da će zatvoriti klub Azimut ili vanjsku pozornicu kluba, već će i dalje raditi kao i sve drugo što je dobro u gradu Šibeniku. Mislim da sam dovoljno star i iskusan da bih bio savitljiv“, zaključio je Burić gostujući u emisiji „Hrvatska uživo“.

Iz kategorije: Vijesti