Datum objave: 20. Kolovoz 2014

Lučka kapetanija od nasukavanja spašavala Čehe kod Zlarina i Talijane u Šibenskom kanalu

Nina Medić
Nina Medić

Dvije akcije spašavanja plovila od nasukavanja imale su jučer Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru i Lučka kapetanija Šibenik na području šibenskog akvatorija.

Petero čeških državljani na jedrilici „Mala“, u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, ostalo je  bez pogona kod otoka Zlarina te ih je vjetar nosio prema obali. Poziv u pomoć zaprimljen je jučer oko 12 sati stoga je u akciju spašavanja Središnjica angažirala plovilo Lučke kapetanije Šibenik, čiji djelatnici su jedrilicu sa češkom posadom ubrzo pronašli neozlijeđene i uzeli ih u tegalj do zlarinske marine.

Bez pogona je jučer ostala i jahta „New Dream“, sa sedam članova posade, talijanske zastave. Talijani su 'zapeli' u sredini Šibenskoga kanala, na plovnom putu, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Šibenik. Zbog straha od nasukavanja talijanska posada prekrcala se na brodski tender na kojemu su se održali do dolaska djelatnika šibenske Kapetanije, koji su talijansku jahtu uzeli u tegalj do obližnje marine.

 

FOTO: ilustracija

Iz kategorije: Vijesti