Datum objave: 19. Kolovoz 2014

Na radost najmlađih Zlarinjana na otoku otvorena dječja igraonica

Nina Medić
Nina Medić

Šestero zlarinskih mališana predškolske dobi danas je dobilo novo mjesto za zabavu i druženje; igraonicu za djecu na koju je Grad  Šibenik adaptirao u prostorijama tamošnje osnovne  škole.

O šestero malih otočana predškolske dobi skrbit će jedna teta u radnom vremenu od četiri sata. Osnivač igraonice je Udruga roditelja i djece Bodulići – Zlarin.

Grad Šibenik je u adaptaciju i opremanje igraonice  uložio 100.000 kuna. Iz ovog iznosa honorirat će se i odgajateljica. Prostor je smješten uz učionicu osnovne škole koja će nakon prošlogodišnjeg privremenog zatvaranja, u 2015./2016. godini ponovno obrazovati polaznike prvog razreda. Igraonica za djecu opremljena je klimatizacijskim uređajem, malom kuhinjom, ormarima, potrebnim namještajem te igračkama.

 „Otoci kojima nedostaje osnovna životna infrastruktura su izolirane sredine, a to nastojimo mijenjati. Trend depopulacije otoka događao se desetljećima i ne može se promijeniti preko noći, ali i ovakve male inicijative otoku znače puno.“, rekao je Željko Burić gradonačelnik Šibenika, naglasivši da je politika Grada orijentirana na povratak života otocima.

Prilikom današnjeg otvorenja igraonicu su uz gradonačelnika Burića obišli i zamjenik gradonačelnika Nikica Pender te pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić,  a dočekali su ih roditelji najmlađih otočana, korisnika igraonice.

Iz kategorije: Vijesti