Datum objave: 18. Kolovoz 2014

PROMETNA STATISTIKA: Najbrža vožnja 181 km/h, najpijaniji vozač s 1,61 g/kg alkohola u krvi

Diana Ferić
Diana Ferić

Neprilagođena brzina i dalje je na prvom  mjestu među uzrocima prometni nesreća koje su se dogodile na šibenskom području, a rekorder je 31 - godišnji Čeh koji je na autocesti A1 u Vrpolju vozio 181 km/h priopćila je Policijska uprava šibensko kninska u svom statističkom izvješću za proteklih tjedna dana.  Problem je i alkohol pa je tako           na državnoj cesti D-8 u Njivicama 46-godišnjak iz Rijeke je zatečen da u alkoholiziranom stanju upravlja osobnim automobilom Mercedes, riječkih registracijskih oznaka s  koncentracijom alkohola u organizmu od 1.61 g/kg, Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega je podnijet optužni prijedlog. 

 

Prema statističkim pokazateljima u odnosu na stanje sigurnosti u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od11. do 17. kolovoza na podruju Šibensko - kninske županije dogodila se  41 prometna nesreća. Jedna osoba je poginula, a  17 ih je ozlijeđeno.           Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj se dogodio na području Šibenika i to  34 prometne nesreće.        

 

U 10 prometnih nesreća  sudjelovali su vozači  mopeda-  jedan vozač je poginuo , tri vozača su vozača teže, a ostali lakše ozlijeđeni. Svih 10  vozača je koristilo kacigu

Iz kategorije: Vijesti