Datum objave: 12. Kolovoz 2014

Sve više provala i krađa: Lopovi upali u hotelsku sobu i uz prijetnju opljačkali goste

Nina Medić
Nina Medić

Masovne krađe tijekom ljetnih mjeseci na šibenskom području ne jenjavaju, a na meti kradljivaca najčešće su turisti. Na šibenskom području jučer je tako policija zabilježila osam krađa, a počinitelji su svi redom nepoznati.

Da lopovi ne prežu ni pred čime da bi se dokopali željene robe dokazuje jučerašnji slučaj kada je u Vodicama nepoznati počinitelji upao u sobu tamošnjeg hotela gdje su boravili  21-godišnjak iz Varaždina i 22-godišnjak iz Trnove te im je uz prijetnju, ukradena torbica s novcem i osobnim stvarima.

U Vodicama je jučer počinjena još jedna krađa kada je nepoznati počinitelj 20-godišnjakinji iz Otruševaca ukrao torbicu s novcem i osobnim stvarima.

Provala u apartman dogodila se u Primoštenu gdje je nepoznati počinitelj od švicarskog državljanima ukrao novčanik s novcem i osobnim ispravama.

Bizarna krađa dogodila se jučer u Stupin Čelinama kod Rogoznice, gdje je 57-godišnjem češkom državljaninu nepoznati lopov ukrao  svjetla s parkiranog osobnog automobila. 49-godišnjem Splićaninu u Ružiću je jučer ukraden mobitel vrijedan par tisuća kuna, a u Žaboriću je nepoznati počinitelj iz nezaključane vikendice drugom Splićaninu ukrao novčanik s novcem i osobnim ispravama.

Krađa bicikala u vlasništvu talijanskih turista zabilježena je u autokampu u Primoštenu. Bicikli su vrijedni  nekoliko tisuća kuna.

Da vlasnici kuća i apartmana, usprkos upozorenjima policija olakšavaju posao lopovima dokazuje slučaj iz Žaborića gdje je zbog nezaključavanja kuće nepoznati počinitelj iz nje 72-godišnjaku otuđio nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.    

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, a policija provodi izvide s ciljem otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta. 

Iz kategorije: Vijesti