Datum objave: 05. Kolovoz 2014

Desetci tisuća ljudi na proslavi "Oluje" u Čavoglavama uz povike "Za dom spremni"

Diana Ferić
Diana Ferić

Uoči nastupa Marka Perkovića Thompsona u Čavoglavama na već tradicionalnoj proslavi Vojno redarstvene akcije „Oluja“ bilo je, prema procjeni policije oko 50 000 ljudi, a portal dalmacija News javlja da ih je u Čavoglavama oko 100 000.

U Čavoglavama se tradicionalno za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja održava proslava, na jedan od najvećih dana u hrvatskoj povijesti – 5. kolovoza, kada su prije 19 godina Hrvatska vojska i policija ostvarile veličanstvenu pobjedu, oslobodile Domovinu u oslobodilačkoj operaciji Oluja.
Među posjetiteljima je i Dario Kordić, šibenski biskup Ante Ivas koji je gost u Thompsonovoj obiteljskoj kući, kako je objavila Dalmacija News.
Prije Thompsonovog koncerta ispred pozornice upalilo se stotinu baklji i mahalo se brojnih hrvatskim zastavama. Thompson je započeo koncert pjesmom "Dobrodošli". „Hvaljen Isus i Marija i dobra večer, prijatelji moji. Drago mi je da vas 11. godinu zaredom mogu pozdraviti ovdje na ovoj proslavi na način na koji mi to želimo“, kazao je Thompson odmah nakon prve pjesme i okupljenima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja. Nakon toga je zavladala tišina, a onda se iz sto tisuća grla zaorilo: Za dom spremni!, javlja portal Dalmacija News.
Šibensko-kninska policija upozorava na moguć otežan promet na državnoj cesti D-56 na relaciji Drniš-Muć, te moli sve vozače koji će u tom vremenu prometovati navedenom dionicom, da koriste druge prometne pravce, kao što su državna cesta D-1, te druge županijske ceste.

Također, policija podsjeća građane da je zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimjerenoga sadržaja, poticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi (nacionalnoj, vjerskoj ili po drugoj osnovi) te nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda.

Policija upozorava i da će se, sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti audio-video snimanje i fotografiranje javnog skupa.

 
Iz kategorije: Vijesti