Datum objave: 23. Srpanj 2014

Raspisan javni natječaj za statičku sanaciju Odeona u vrijednosti 1,7 milijuna kuna

Nina Medić
Nina Medić

Grad Šibenik pokrenuo je postupak javne nabave za statičku sanaciju bivšeg kina Odeon s procijenjenom vrijednosti od 1.760.000 kuna (bez PDV-a). Radovi sanacije trebaju izvršiti u roku od 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, dok je rok za dostavu ponuda 12. kolovoza 2014.

"Kao što smo i najavili, projekt rekonstrukcije objekta nekadašnjeg kina Odeon nastavlja se fazno, te je pred nama statička sanacija objekta. Naime, nakon radova na demontaži i rušenju obloga i opreme utvrđeno je kako treba sanirati konstruktivne elemente zgrade. Polivalentna dvorana koja će prihvaćati kongresne i kulturno-glazbene programe potrebna je Šibeniku kao dio kulturno-turističke infrastrukture.", kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

Od radova koji će se, sukladno troškovniku, izvoditi su: tehnička priprema gradilišta za rad, sanacija temelja, sanacija stupova, sanacija greda, sanacija sitnorebričastog stropa, te završni radovi uz kontrolu izvedenih radova i ugrađenih materijala.

Projekt statičke sanacije objekta izrađen je nakon geomehaničke i statičke analize objekta, a izrađena je i revizija Glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije ex kina Odeon u polivalentnu dvoranu. Grad Šibenik u Proračunu za 2014.g. ima osiguranih 2,2 milijuna kuna, uključivo 700 tisuća kuna Ministarstva kulture.

Dvorana nekadašnjeg kina Odeon rekonstruirat će se u nekoliko faza, radi stavljanja u funkciju polivalentne dvorane namijenjene održavanju kino- i kazališnih predstava,  kulturno-glazbenih događanja; od predstava, preko kino-projekcija, plesa, do održavanja konferencija i kongresa.

FOTO: Grad Šibenik

Iz kategorije: Vijesti