Datum objave: 17. Srpanj 2014

Josip Zanze traži ostavku aktualne vodičke vlasti zbog loših turističkih rezultata

Nina Medić
Nina Medić

„S obzirom da Vodice imaju najlošije turističke rezultate u Šibensko-kninskoj županiji u prvih šest mjeseci prvi puta istupam sa zahtjevom da HDZ siđe sa vlasti i da raspiše izvanredne izbore u zakonskom roku ako se isti rezultati ponove u srpnju“, zahtjev je to Josipa Zanze, predsjednik Gradska organizacije SDP-a Vodice, kojeg je iznio na današnjoj press konferenciji.

Vodički HDZ poziva na kako kaže, kolektivnu ostavku. „HDZ je u Vodicama na vlasti 25 godina  i stoga je kriv za sve. SDP od 2008., od kada je počela svjetska ekonomska kriza upozorava na HDZ da se iznađe konsenzusno rješenje koje će definirati smjer razvoj Vodica i definirati gdje će Vodice biti za 20 godina“, upozorava Zanze.

Također, tvrdi kako od 2008. vodički turizam ne bilježi rast, već prolazi kroz fazu apartmanizacije'. „Vodice više nisu turističko mjesto već su postale mjesto preopterećeno privatnim apartmanima, a oni ne čine turistički bum. U Vodicama više nema turista, već gostiju koji su vlasnici apartmana ili su to njihovi prijatelji i rođaci koji ih koriste. Turistički rezultati u cijeloj Republici Hrvatskoj ove godine su pozitivni, dok Vodice bilježe pad dolazaka za 9,28 posto te pad broja noćenja za 12,08 posto.“

Napominje kako se turizam u Vodicama događa samo šest metara od mora, dok je sve drugo zapostavljeno te kako u zaleđu Vodica nema domaćinstava koja se bave seoskim turizmom. Zanze jedino rješenje vidi u raspisivanju prijevremenih izbora, a kako kaže, ako na njima HDZ bude ponovno izabran, SDP će tu odluku prihvatiti.

Marija Alfirev, također vijećnica vodičkog SDP-a se na današnjoj press konferenciji osvrnula na slučaj vodičke tržnice koja se trebala početi raditi, ali su radovi na njoj obustavljeni. „Vodice su mjesto bez gospodarske zone, bez novih radnih mjesta u realnom sektoru, bez sportske dvorane te još uvijek i bez tržnice. Na zadnjoj sjednici pet vijećnika SDP-a i HNS-a zatražilo je osnivanje međustranačkog povjerenstva koje bi utvrdilo pod kojim okolnostima i zašto su obustavljeni radovi na novoj tržnici u Vodicama. Naime, gradonačelnica Vodica u ožujku 2013. kazala je kako je sve spremno za realizaciju tržnice, ali kako će zbog skorog dolaska turističke sezone radovi početi na jesen. Međutim to se nije dogodilo, a ugovor s izvođačem radova je raskinut tako da imamo još jednu turističku sezonu bez tržnice. To je očit dokaz neodgovornosti i nesposobnosti vlasti i zato mi tražimo osnivanje povjerenstva koje će utvrditi razloga raskida ugovora“, kazala je Alfirev.

Iz kategorije: Vijesti