Datum objave: 14. Srpanj 2014

Danas pljuskovi i neverini, od sutra stabilizacija vremena na šibenskom području

Nina Medić
Nina Medić

Protekla noć donijela je prolaznu stabilizaciju vremena nakon jučerašnjeg pogoršanja i obilne kiše. Ona  je bila kratkotrajna jer se već tijekom jutra umjereno naoblačilo, a u ovim trenucima prvi pljuskovi i neverini zahvatili su širi prostor Šibensko-kninske županije, javlja portal sibenik-meteo.

Iznad ovog dijela Jadrana nalazi se veća masa nestabilnog zraka, a zapadnije od nas ima grmljavine i lokalno obilnijih oborina.

Južni dio Istre, okolica Pule jutros je uz neverin dobila čak 75 litara kiše po metru četvornome, a prema pisanju Istrameta u sjevernim dijelovima grada palo je čak 149 litara kiše što je izazavalo poplavu, bujice i kaos u prometu!

 

Kako javlja sibenik-meteo, u nastavku dana i većinu naših krajeva zahvatiti će novi val pogoršanja vremena uz kišu, pljuskove i lokalne neverine. Prema večeri očekuje se smirivanje vremena uz raskidanje naoblake. Slab jugozapadni vjetar u drugom dijelu dana zamijenit će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperature zraka će se kretati od 18 do 23°C.

Od sutra nam ipak slijedi stabilizacija vremena. Iako će još biti izmjene sunčanih i oblačnih perioda uz mogućnost za lokalne pljuskove, temperature zraka će biti u postupnom porastu i već od srijede će imati vrijednosti oko ili malo više od 30°C. Zapuhati će slaba bura i sjeverozapadnjak.

Iz kategorije: Vijesti