Datum objave: 13. Srpanj 2014

Jako nevrijeme uz rekordne količine kiše za srpanj pogodilo šibensko područje

Nina Medić
Nina Medić

Jutros je Šibensko-kninsku županiju zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme sa obilnim oborinama. Sustav koji se tijekom noći sa zapada primicao našim krajevima u rano jutro dodatno je ojačao i razvio se u šibenskom akvatoriju, javlja šibenik-meteo.

Prema mjerenjima meteoroloških postaja najviše kiše palo je na zapadu županije. Tako su zapadne vodičke i pirovačaka postaja izmjerile čak 58, odnosno 56 litra kiše po metru četvornome, što je gotovo dvostruko više od mjesečnog prosjeka za šibenski kraj u srpnju.

Kako izvještava portal šibenik-meteo Šibenske postaje izmjerile su 28 litra kiše, ostale vodičke postaje preko 40, rogoznička 40, Žaborić 20, Miljevci 15, Drniš i Golubić 10 litara kiše.

Prema višegodišnjim mjerenjima koje provodi DHMZ na području Šibenika mjesečni srpanjski prosjek u oborinama iznosi 30 litara po metru četvornome, a s obzirom na jutrošnje količine u mnogim krajevima su pale očekivane mjesečne, odnosno iznadprosječne i rekordne oborine.

Olujni sustav u ovim trenucima polako jenjava iako u akvatoriju otoka Svetca i Visa još ima olujnog razvoja pa nije isključena nova kiša, posebice na jugu županije i otvorenom moru. U drugom dijelu dana ipak se očekuje postupno smirivanje vremena.

 

FOTO: foto: Tomislav Donđivić/ šibenik-meteo.com

Iz kategorije: Vijesti