Datum objave: 12. Srpanj 2014

Češki ministar unutranjih poslova posjetio Šibenik

Nina Medić
Nina Medić

Milan Chovanec ministar unutarnjih poslova Republike Češke i Miroslav Kolatek,  prvi tajnik i zamjenik šefa misije i delegacija Veleposlanstva Češke Republike u Republici Hrvatskoj sa svojom delegacijom posjetili su jučer Šibenik.

U Policijskoj postaji Šibenik dočekali su ih Vlado Dominić,glavni ravnatelj policije, Ivica Kostanić načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Tomislav Bljaić, načelnik PP Šibenik te Ivana Černakova i Aleksandar Kljunič, policijski službenici češke policije koji su na ispomoći u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj u sklopu mjera Projekta sigurne turističke sezone.

Tom prilikom na radnom sastanku održanom u Policijskoj postaji su razmijenjena iskustva u radu policija ovih dviju zemalja, te je istaknut značaj  boravka i pomoći čeških policijskih službenika tijekom turističke sezone.

Predstavnici Češke Republike upoznali su se sa zadaćama i poslovima koje njihovi policijski službenici obavljaju i načinom na koji pomažu policijskim službenicima na području Šibenika i Vodica gdje su raspoređeni , a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihove zemlje, te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa. 

 

Svi zajedno su s češkim policijskim službenicima zajedno prošetali i patrolirali područjem plaže hotelsko-turističkog naselja Solaris na kojoj ljetuje znatan broj čeških turista.  

Iz kategorije: Vijesti