Datum objave: 11. Srpanj 2014

Potvrđeno: Šibenik nova lokacija za snimanje 5. sezone 'Igre prijestolja'

Nina Medić
Nina Medić

Nakon danas održanog sastanka Danijela Milete, zamjenika gradonačelnika Šibenika s predstavnicima produkcijske ekipe Embassy films Croatia, Šibenik je potvrđen kao nova lokacija za snimanje 5. Sezone popularne HBO-ove serije  „Igra prijestolja“.

„Od trenutka kada sam prije ravno godinu dana pozvao produkcijsku ekipu svjetski poznate serije 'Game of Thrones' da vide Šibenik i naše povijesne građevine, te im predložio snimanje u Krešimirovu gradu, bio sam vezan 'zavjetom šutnje'. Danas sam sretan što konačno možemo po prvi puta službeno potvrditi da će se ova hit serija snimati u Šibeniku.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

„Pozivamo sve zainteresirane koji žele sudjelovati u snimanju američke TV serije Igra Prijestolja u Šibeniku, da dođu na audiciju (casting) koji će se održati 21.7. 2014. od 14.00 do 19.00 sati, u prostoru Gradske vijećnice Grada Šibenika. Traže se punoljetne osobe svih dobnih skupina.“ kažu u Embassy Films Croatia.

 Prijave za audiciju su moguće već sada posredstvom Facebook stranice Embassy Films Croatia.

 

Igra prijestolja (Game of Thrones) je američja fantastična televizijska serija nastala prema adaptaciji novela "Pjesme vatre i leda", Georgea R. R. Martina koju su kreirali scenaristi  David Benioff i D. B. Weiss u suradnji s televizijskom kućom HBO. Serija je adaptacija , od kojih je prva po redu "Igra prijestolja". Serija se od druge sezone snima u Dubrovniku, a treća sezona obuhvatila je lokacija i u Splitu te Klisu. Nakon što je produkcijska ekipa obišla Šibenik, odlučeno je da se peta sezona snima u Krešimirovom gradu. Serija se snimana i u studiju u Belfastu te na lokacijama u Sjevernoj Irskoj, Malti, Škotskoj, Islandu, Sjedinjenim Američkim Državama i Maroku. Premijera serije održala se na HBO-u u SAD-u 17.travnja 2011. Dva dana nakon premijere četvrte sezone u Travnju 2014., HBO je obnovio Igru prijestolja za petu i šestu sezonu.

 

Iz kategorije: Vijesti