Datum objave: 10. Srpanj 2014

400 tisuća kuna od Ministarstva turizma za dokumentaciju Posjetiteljskog centra u Vodicama

Nina Medić
Nina Medić

Šibensko-kninska županija dobila je  od Ministarstva turizma 400 tisuća kuna bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije za Centar za posjetitelje Šibensko-kninske županije u vodičkim Račicama.

Centar bi trebao udovoljavati funkcijama pružanja informacija, savjetovanja posjetitelja, osiguranja stručnog vođenja, edukacija, ali i prodaje suvenira, održavanja izložbi i događanja.

Kako je jedan od uvjeta Javnog poziva u smislu lokacije bila blizina prometnih punktova, nacionalnih parkova i drugih važnih zaštićenih područja, velikih gradova i mjesta velike koncentracije turističkog prometa, za lokaciju budućeg Županijskog centra za posjetitelje odabrana je zona Sportsko-rekreacijskog centra Račice u Vodicama.  

Predviđeni rok izrade projektne dokumentacije  je studeni 2015., nakon čega bi projekt trebao biti spreman za apliciranje na nacionalne fondove i fondove EU.

Centar će imati značajnu ulogu u promociji cjelokupne turističke ponude Šibensko-kninske županije, produžiti turističku sezonu i povećati broj posjetitelja.

 

Sredstva dodijeljena iz Fonda za razvoj turizma, temeljem Programa poticanja razvoja centara za posjetitelje. Razvoj mreže posjetiteljskih centara strateški je cilj Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, te  Strateškog plana Ministarstva turizma, u cilju podizanja kvalitete informiranja, veće disperzije turističke potražnje i povećanja zadovoljstva boravkom.  

FOTO: ilustracija

Iz kategorije: Vijesti