Datum objave: 08. Srpanj 2014

Radio Šibenik kreće u predstečajnu nagodbu, radnici još čekaju svoje plaće

Nina Medić
Nina Medić

Odluka o pokretanju predstečajne nagodbe Radio Šibenika i raspisivanju natječaja za novog direktora, nakon što je dosadašnja direktorica Anamarija Škorić dala ostavku, donesena je na Skupštini održanoj 5.srpnja. Međutim, zaposlenici Radio Šibenika još nisu dobili svoje plaće za travanj i svibanj te su stoga još u štrajku.

Podsjetimo, zaposlenici Radio Šibenika krenuli su u štrajk prije četiri dana zbog neisplate plaća te se od tada na Radio Šibeniku vrti samo glazba i obavijesti od krucijalnog značaja za građane.

Kako doznajemo od Maria Marottija, zaposlenik radija i povjerenik Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske na skupštini, predstavnici Grada Šibenika kao suvlasnici radija,dali su prijedlog da svi suvlasnici Radio Šibenika, razmjerno svom udjelu na Radiju sudjeluju u sanaciji duga u iznosu 700 tisuća kuna, a Grad je kao suvlasnik bio voljan izdvojiti 16 posto od ukupnog iznosa. Međutim Zagreb Montaža i tvrtka Adrial, također suvlasnici Radio Šibenika taj su prijedlog odbili.

U međuvremenu radnici Radio Šibenika dobili su javnu podršku od mnogih osoba iz javnog života koji su svoje poruke izrekli u eter radija. „Ne bih želio nabrajati sve da nekoga ne izostavim, ali javilo se jako puno ljudi iz javnog života Šibenika koji nas podržavaju i ovim putem im zahvaljujemo“, kazao je Marotti.

Svi koji žele snimiti glasovnu poruku podrške koja će se emitirati u eteru Radio Šibenika mogu to učiniti ovdje.

Iz kategorije: Vijesti