Datum objave: 08. Srpanj 2014

Ivan Klarin: „Za loše turističke rezultate nisu krive vremenske prilike ni svjetsko prvenstvo!“

Nina Medić
Nina Medić

Ivan Klarin, predsjednik Županijskog odbora SDP-a Šibensko-kninske županije i saborski zastupnik u svom se priopćenju kritički osvrnuo na loše turističke rezultate Šibensko-kninska županije koja je  jedina ostvarila negativnu stopu rasta turističkih noćenja i dolazaka s obzirom na prvih šest mjeseci 2013 godine.

Klarin smatra kako se na ne radi dovoljno na stvaranju novog turističkog proizvoda i na brendiranju županije kao turističke destinacije.

„Turistička zajednica Šibensko-kninske županije oslanja se na turističke zajednice pojedinih općina i gradova ne stvarajući nikakav novi proizvod i ne brendirajući dovoljno županiju. Ono što je izostalo kod Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, ali i kod Županijske uprave, na čelu s županom, jest neidentificiranje ključnih elementa destinacije koji su važni za razvoj turizma i njegovo planiranje.

Vlastima u Šibensko-kninskoj županiji mora postati jasno da će ovakvom stihijskom i promašenom turističkom politikom, rezultati biti sve gori i gori iz godine u godinu“, stoji u priopćenju Ivana Klarina.                                   

Njegovo rješenje je dodatno osmišljavanje i brendiranje turističkog proizvoda na razini Županije. „Ne može se za ovakav rezultat kriviti vremenske prilike i svjetsko nogometno prvenstvo. Problem  isključivo leži u onima koji su plaćeni za posao koji obavljaju, a očigledno je da ga ne obavljaju kvalitetno. Da nije tako onda bi i ostale županije bile u turističkom minusu, a ne samo Šibensko-kninska, koja je i ovog puta na začelju kolone“, zaključuje Klarin.

Iz kategorije: Vijesti