Datum objave: 04. Srpanj 2014

Zaposlenici Radio Šibenika od jutros u štrajku zbog neisplate plaća

Nina Medić
Nina Medić

Zbog neisplate plaća za prethodna tri mjeseca zaposlenici Radio Šibenika od jutros su u štrajku.

„Ocijenili smo da je štrajk jedino rješenje jer u ovim uvjetima zaista više ne možemo biti koncentrirani na posao, a gomilaju nam se i privatni problemi jer smo svi polako u dugovima. Naši zahtjevi su jasni: isplata svih plaća te pokretanje predstečajne nagodbe koja bi bila jedino moguće rješenje u ovom trenutku.“

Štrajk je krenuo jutros od 6 sati kada su slušatelji Radio Šibenika obaviješteni o razlozima štrajka. „Ne želimo zakidati naše slušatelje koji na koncu nisu ništa krivi i nije fer da ispaštaju zbog tuđih grešaka. Zato smo im jutros lijepo objasnili cijelu situaciju i ispričali im se zbog toga što će biti zakinuti“, kazao je Mario Marotti, zaposlenik radija i povjerenik Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske.

Slušatelji ipak neće biti zakinuti za kompletan program. „U eter će ići glazba i obavijesti koje su bitne za život građana. Obavijestit ćemo ih i ako je u pitanju požar, poplava i sl., ali nema vijesti ni autorskih emisija“, kazao je Marotti.

Sutra ujutro u 9 sati sastaje se Skupština Radio Šibenika na kojoj bi trebala biti donesena odluka o pokretanju predstečajne nagodbe. „Nadamo se da će naša situacija biti riješena već sutra na tom sastanku", zaključuje Marotti.

Većibnski vlasnik Radio Šibenika je tvrtka Zagrebmontaža. Jutros smo kratko telefonski razgovarali s njezinim vlasnikom Vladom Čovićem koji  za štrajk nije ni znao. "Mogu samo reći da smo mi godinama ulagali novac u Radio Šibenik i finacirali njihove plaće, a oni su stalno stvarali gubitke tako da to više nema smisla", kazao nam je.

Iz kategorije: Vijesti