Datum objave: 03. Srpanj 2014

Paravinja zatražio izuzeće Županijskog suda u Šibeniku, ponovljeno suđenje prekinuto

Nina Medić
Nina Medić

Ponovljeno suđenje Draganu Paravinji na Županijskom sudu u Šibeniku danas je u startu prekinuto nakon što je Paravinja, zbog nepovjerenja zatražio izuzeće šibenskog Županijskog  suda, potvrdio je to odvjetnik obitelj Bilić Vinko Ljubičić za Večernji.hr. Na Vrhovnom sudu je odluka da kroz nekoliko dana odluči o Paravinjimom zahtjevu.

Paravinja je na suđenje ušao odjeven kao za plažu, odnosno u kratkim hlačama i papučama, čime je jasno pokazao koliko poštuje sud. Bez imalo kajanja i uobičajeno bahat, protivio se isključenju javnosti s novog suđenja i rekao kako sud u Šibeniku manipulira i prikriva, javlja Večernji.

Nakon što je sud tražio isključenje medija sa suđenja, Paravinja je prije čitanja optužnice, zbog nepovjerenja u sud, zatražio njegovo izuzeće.

Rekao je i da ne želi Ankicu Giljanović za svoju odvjetnicu te da uopće nema odvjetnicu. Sutkinja Nives Nikolac uvažila je zahtjev opunomoćenika obitelji Bilić, koja nije došla na prvo ročište, da se javnost isključi sa suđenja zbog zaštite privatnosti obitelji Antonije Bilić.

Odvjetnik Ljubičić rekao je kako će obitelj Bilić aktivno sudjelovati na suđenju, ali da ni oni ni on i dalje ne mogu vjerovati da je presuda djelomično ukinuta i da je do ponovnog suđenja došlo.

Podsjetimo, prvostupanjskom presudom na prvom suđenju osuđen je na 40 godina zatvora zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić. Vrhovni sud presudu je djelomično ukinuo stoga će se Paravinji ponovno suditi.

Na nedavnom pripremnom ročištu Paravinja je istaknuo kako nije kriv iako je nedvojbeno dokazano da je ubojica, a u ponovljenom suđenju trebat će se ustvrditi je li i pokušao silovati Antoniju Bilić što je bilo dvojbeno višoj sudskoj instanci, a što je neugodno iznenadilo odvjetnika obitelji Bilić Vinka Ljubičića. On je prije nekoliko tjedana izjavio kako postoje svi dokazi za to.

Paravinja je pak prije nekoliko tjedana zatražio izuzeće svoje odvjetnice Ankice Giljanović. Maloljetna Drnišanka Antonija Bilić posljednji put je viđena prije tri godine dok je stopirala i ušla u kamion.

Iz kategorije: Vijesti