Datum objave: 01. Srpanj 2014

Čelnik šibenskog sportskog kluba ilegalno ubirao članarinu i ukrao oko 150 tisuća kuna

Nina Medić
Nina Medić

60-godišnjak iz Šibenika oštetio je jedan sportski klub iz Šibenika, kao njegov čelnik,  za više od 150.000 kuna tako da je zlorabeći svoj položaj i ovlasti protuzakonito uveo naplatu članarine kluba kojom je prikupljeno oko 818 000 kuna.

Kako javlja policija, osumnjičeni je kao tajnik i predsjednik kluba iz Šibenika vremenu od 2005.-2012.godine, svojom usmenom odlukom uveo naplatu članarine kluba u gotovini preko trenera, mimo poslovnih knjiga. Ovakvim načinom na ime članarine kluba je prikupljeno najmanje 817 920 kuna, a koji novac su dozvolom osumnjičenog treneri kluba zadržavali za sebe na ime troškova putovanja.

Osumnjičeni je u ime tih trenera, po toj osnovi za sebe, unoseći neistinite podatke, s žiro računa kluba podizao novac i zadržavao ga, čime je sebi pribavio korist od najmanje 152 174 kune.

Policija ga sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, na štetu sportskog kluba iz Šibenika.  60-godišnjak je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

Iz kategorije: Vijesti