Datum objave: 24. Lipanj 2014

Jača civilno društvo - osniva se vijeće udruga u Šibensko- kninskoj županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga mladih „Mladi u EU“ sa još pet udruga sa područja grada Šibenika i to: Udrugom „Kamenčići“, Udrugom „Izvor ljubavi“, Udrugom „Aurora“, Udrugom „UHBO-PTSP-a Šibensko-kninske županije“ i Udrugom „Četiri šape“ potaknula je  osnivanje Vijeća udruga grada Šibenika. No žele da im se priključe i ostale udruge iz Županije pa sve pozivaju na sastanak koji  bit će  održan 30. lipnja u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ s početkom u 17,30 sati, priopćili su iz "Udruge mladih za EU".

Ekološka udruga „Krka“ Knin predstavit će model „slobodne stolice“- primjer dobre prakse na području grada Knina - za praćenje politike lokalne vlasti i izravnu komunikaciju s organizacijama civilnog društva.

Cilj osnivanja Vijeća udruga je okupiti sve udruge sa područja grada kako bi zajedničkim radom pridonijele razvoju civilnog društva na području grada Šibenika.

Kroz Vijeće udruge će zajedničkim nastupom rješavati svoje probleme, zajednički provoditi prioritetne aktivnosti te se zajednički prijavljivati na različite projekte.

 

 

Iz kategorije: Vijesti