Datum objave: 23. Lipanj 2014

Mobilni šalterski ured MUP-a stiže u Kistanje, Oklaj, Cetinu i Unešić

Nina Medić
Nina Medić

Ministarstvo unutarnjih poslova kreće s projektom mobilnog šalterskog ureda za obavljanje upravnih poslova (poslova prijave, MBG-a, osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola, registracije vozila) s ciljem poboljšanja kvalitete suradnje i pružanja usluga građanima.

Mobilno šaltersko vozilo će vremenu od 26. lipnja do 1. srpnja biti na području Policijske uprave Šibensko-kninske prema sljedećem rasporedu:            

- 26. lipnja (četvrtak) u Kistanjama, ispred zgrade općine

- 27.lipnja (petak) u Oklaj, ispred zgrade općine Promina,

- 30.lipnja (ponedjeljak) u mjestu Cetina, ispred obiteljske kuće Save Četnik,

- 1. 7.2014.g. (utorak) u Unešiću, ispred zgrade općine Unešić i Doma kulture

Uredovno vrijeme mobilnog šalterskog  ureda je predviđeno od 9 do 13 sati.

Mobilno šaltersko vozilo namijenjeno je, između ostalog, za odlazak do teško pokretnih osoba i invalida, odlaske na prometno problematična područja, na mjesta gdje dolazi do preopterećenja postojećih kapaciteta za šaltersko poslovanje radi povećanja kapaciteta i ubrzanja rada te obilazak mjesta gdje je usluga šalterskog poslovanja potrebna, a nije dostupna preko stacioniranih objekata Ministarstva unutarnjih poslova. Dolaskom mobilnog šalterskog ureda do navedenih mjesta građanima se pojednostavljuje i olakšava postupak ishođenja isprava.

 

 

 Prilikom izrade osobnih isprava u mobilnom šalterskom uredu u policiji skreću pozornost da osobe kojima je na osobnim iskaznicama evidentiran kućni broj „0“ ili kojima je kućni broj promijenjen, trebaju prethodno pripremiti potvrdu Područnog ureda za katastar o točnoj adresi. Obzirom da u policiji očekuju da će  uslugu mobilnog šalterskog ureda koristiti u prvom redu  osobe kojima je isteklo važenje osobne iskaznice,  ukazuju da je cijena obrasca za izradu ove isprave 48,50 kuna.

Iz kategorije: Vijesti