Datum objave: 16. Lipanj 2014

Šibenski SDP: „HDZ je kroz godinu dana vlasti uspavao Šibenik“

Nina Medić
Nina Medić

Franko Vidović, predsjednik šibenskog SDP-a i Joško Šupe, predsjednik kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću, na današnjoj press konferenciji kritički su se osvrnuli na godinu dana HDZ-ove vlasti u Šibeniku. Zamjeraju im kako nisu realizirali niti jedan vlastiti projekt te da je sve projekte kojima se hvale započeo SDP.

„Povećali su komunalnu naknadu što je iznimno pogodilo sve investitore, predstečajna nagodba TEF-a trebala je također biti riješena jer bi postupak tako bio cjelovitiji. Na PODI-ma su zaposlili ljude bez natječaja. Projekti Intermodal, Jewel i virtualni Juraj Dalmatinac na koje su tako ponosni sve smo redom započeli mi. Gdje su njihovi projekti? Što je s projektom otvaranja Doktorskog studija u samostanu sv. Lovre kojeg su tako svečano najavljivali?“, nabrajao je Franko Vidović.

Također zamjeraju im što su zaustavili projekt marine u TEF-u i proširenje plaže Banj prema toj marini. „Plažu Banj nisu završili u roku, probili su sve moguće rokove što je dodatno opteretilo proračun. U Gradskoj upravi zaposlili su još 20 ljudi što na kraju opet košta građane“, istaknuo je Vidović. „Takozvani Europski tim iz Odjela za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj sastavili smo mi, a ne oni“, dodao je.

Osvrnuo se i na otvaranje pozornice na tvrđavi sv.Mihovila: „Program je bio nedostojan takvog događaja i sve je skupa trebalo biti na puno višojj razini.“

Joško Šupe vlast je okarakterizirao kao samodopadnu i socijalno neosviještenu. „Samodopadni su jer za vlasitit PR izdvajaju više novaca iz proračuna nego za gospodarsku zonu PODI. Šibenik je pokrenut, ali u krivom smjeru“, zaključio je Šupe.

Vidović i Šupe dotaknuli su se i računa za Vodovod i odvodnju kojeg smatraj spornim. „Prema našem izračunu na tom računu je sada 19 milijuna kuna kojih namjeravaju nenamjenski  potrošiti za krpanje nekih svojih dugova, a riječ je o sredstvima koja su namijenjena izgradnji vodoopskrbne mreže.

Šibenski SDP-ovci su zaključili kako je aktualna vlast zapravo uspavala, a ne probudila Šibenik, kako se hvale.

Iz kategorije: Vijesti