Datum objave: 12. Lipanj 2014

Poduzetnicima u Županiji u prerađivačkoj industriji oko 2 milijuna kuna za jamstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedna dobra vijest za poduzetnike u Šibensko – kninskoj županiji, ovog puta one koji s bave prerađivačkom industrijom. Šibensko-kninska županija i Ministarstva gospodarstva potpisali su Ugovor o doznačavanju sredstava za provedbu Programa jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za ovu godinu po kojim im na raspolaganju stoji 1.937.300,00 kuna za izdavanje jamstva.

„Malo gospodarstvo u ukupnom gospodarskom razvoju županije i društva u cjelini ima značajnu ulogu. Stoga Županija samostalno i u suradnji s ministarstvima osigurava znatna sredstva za poticanje malog gospodarstva, i to u najvećoj mjeri kroz osiguranje povoljnih uvjeta kreditiranja, kroz subvenciju kamatne stope i osiguranje jamstvenog fonda“, ističe župan Goran Pauk.

Program će provoditi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.Sukladno Ugovoru jamstva će se izdavati do 75 posto iznosa neotplaćene glavnice kredita, bez obzira radi li se o postojećem poduzetniku ili poduzetniku početniku. Sredstva su namijenjena poduzetnicima i tvrtkama za kredite prilikom ulaganja u materijalnu imovinu odnosno dizanje tehnološke razine proizvodnje, a djelomice i za operativna sredstva.


Iz sredstava Programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju, Ministarstva gospodarstva, osim gore navedenog iznosa, za osiguranje jamstvenog potencijala poduzetnicima stoji na raspolaganju i iznos od 1.485.000,00 kuna. Javni poziv je u tijeku, a raspisala ga je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

 

Ove godine je za tu namjenu u državnom  proračunu osigurano 30 milijuna kuna. Kandidiralo se 17 županija i one će povući sredstva u visini od jednog do četiri milijuna kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti