Datum objave: 11. Lipanj 2014

Donirajte stare udžbenike: Humanitarna akcija Caritasa 'Spremni za dobro'

Nina Medić
Nina Medić

Šibensko-kninska županija uključila se u nacionalnu humanitarnu akciju Hrvatskog Caritasa 'Spremni za dobro' kojom želi potaknuti mlade da svoje stare udžbenike ne bace, nego ih prikupe i daruju Hrvatskom Caritasu.

Caritas će prikupljene udžbenike u suradnji s partnerima u akciji (Lidl, Unijapapir), zamijeniti za novčana sredstva i putem prigodnoga Fonda za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji darovati preko mreže nad/biskupijskih, dekanatskih i župnih caritasa. Na taj način pomoći će se učenicima slabijeg imovnog stanja da u novu školsku godinu krenu s novim udžbenicima.

Goran Pauk, župan Šibenskoć-kninski svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola na području Županije uputio je pismo preporuke u kojem ih poziva da se sa svojim učenicima uključe u ovu akciju. Župan je istaknuo da će se na taj način našu djecu i mlade prvenstveno potaknuti na odgovornost i solidarnost, a uz to će i pomoći potrebitima.

Tijekom lipnja građani će također u sve trgovine Lidla moći donijeti stare udžbenike, bilježnice, časopise, letke i novine koje daruju Hrvatskom Caritasu za ovu akciju. Osigurati će se i postavljanje i otprema kontejnera u škole koje to zatraže, kao i odvoz u školi prikupljenih udžbenika i bilježnica.

Iz kategorije: Vijesti