Datum objave: 09. Lipanj 2014

Nerazvijenije općine i gradovi u Županiji dobili oko 4,5 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Deset jedinica lokalne samouprave u Šibensko – kninskoj županiji koje su manje razvijene dobit će ukupno 4,5 milijuna kuna za svoj razvoj iz PROGRAMA ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE i PROGRAMA RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE OBALA I OTOCI. Ministarstva regionalnog razvoja i fondova za što će sutra s ministrom Brankom Grčićem njihovi čelnici potpisati i ugovore, kako nas je danas izvijestio Ivan Klarin, saborski zastupnik i predsjednik ŽO SDP –a.

 

„ Važno je naglasiti da taj natječaj demantira šibensko-kninskog župana Gorana Pauka koji je prije nekoliko mjeseci, povodom nove indeksacije jedinica lokalne samouprave u RH izjavio da će većina općina i gradova u našoj županiji ostati bez potrebnih sredstava za projekte. Nova indeksacija razvijenosti koju je predložilo ministarstvo i po kojoj je proveden ovaj natječaj ide za tim da se sredstva ministarstva mogu dodjeljivati onim jedinicama lokalne samouprave koje imaju index razvijenosti niži od posto“, ističe Klarin..

 

Tako će ministar sutra potpisati ugovore za sljedeće lokalne projekte:za izgradnju vodne (prekidne) komore Lišnjak u Gradu Drnišu vrijednost kojeg je za 498.000 kuna: za obnovu nogostupa u Jelinoj ulici u Kninu što se sufinancira s 252.000 kuna; Grad Skradin će Skradin za uređenje nerazvrstanih cesta u dobiti 707.179 , a Općina Biskupija za pojačano održavanje nerazvrstanih cesta 297.000 kuna. U Programe je ušla i Općinom Civljane s projektom izvanrednog održavanja dionica ceste D1 – Vukovića Vrelo za što će biti izdvojeno 478.000 kuna. Općina Ervenik je za uređenje – sanaciju ceste Vinograde – Kovačević dobila 487.605 kuna, Općina Kijevo za modernizaciju nerazvrstanih cesta na području općine 313.000 kuna, Općina Kistanje za izgradnju oborinske odvodnje unutar novog naselja Kistanje 1 458.000 kuna, Općina Promina,za modernizaciju nerazvrstane ceste Donje Mratovo 196.000 kuna i Općina Ružić za sanaciju Društvenog doma Gradac 186.000,00 kuna.

Iz kategorije: Vijesti