Datum objave: 05. Lipanj 2014

Mladenka Jerkov razriješena dužnosti ravnateljice Gradskih vrtića Šibenik

Nina Medić
Nina Medić

Dosadašnja ravnateljica Gradskih vrtića Šibenik, Mladenka  Jerkov razriješena je dužnosti danas na Gradskoj vijeću s 17 glasova 'za' i 7 'suzdržanih'.  Jerkov je razriješena dužnosti zbog isteka mandata na toj poziciji. Prihaćen je i prijedlog da se za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Gradskih vrtića imenuje Maja Gulin.

Prijedlog o razrješenju ipak nije prošao bez rasprave. Nezavisna vijećnica Mira Vukšić vidjela je nelogičnost u poništavanju natječaja za novog ravnatelja Gradskih vrtića samo zato što je se prema Državnim pedagoškim standardima Gradski vrtići moraju razdvojiti zbog prevelikog broja djece.

Željko Burić, gradonačelnik Šibenika na tu je primjedbu kazao kako nisu mogli izabrati ravnatelje te ga nakon pet mjeseci kada se vrtići razdvoje zamoliti da ode. „Kako će se Gradski vrtići Šibenik razdvojiti u dvije zasebne ustanove, postojat će i dva ravnatelja koji će biti izabrani putem novih natječaja“. 

Natječj za ravnatelja Gradkih vrtića bio je proveden pa je poništen jer je odlučeno da će se predhodno provesti potupak razdvajanja u dvije ustanove. Maja Gulin je poslala prijavu na taj natječaj.

Iz kategorije: Vijesti