Datum objave: 22. Svibanj 2014

Šibenski gimnazijalci se odriču marende da bi pomogli žrtvama poplava

Nina Medić
Nina Medić

Šibenski srednjoškolci solidarizirali su se s žrtvama poplava u Slavoniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji , organiziravši se u kratkom roku kako bi njihova pomoć što prije došla do cilja, a za svaku je pohvalu potez šibenskih učenika Gimnazije Antun Vrančić, koji su se u tu svrhu odrekli svojih marenda.

Posjetili smo Gimnaziju Antuna Vrančića i ostali osupnuti organizacijom učenika i djelatnika škole. Učenici pod vodstvom Mie Bure, učenice gimnazije Antun Vrančić te djelatnici od vodstvom Franke Maričić Bujas, profesorice engleskog i talijanskog  jučer su organizirali akciju tako da su sami otišli kupiti najpotrebnije higijenske potrepštine sa liste za žrtve poplave. Zatim su sve sortirali i poslagali u prigodne pakete koje su podijelili u tri kategorije; 1. Higijenski paket za tročlanu obitelj, 2. Higijenski paket za četveročlanu obitelj i 3. Higijenski paket za bebe.

„Nikad se nismo organizirali u kraćem roku, a za svaku pohvalu je organizacija naših učenika koji su sami otišli u kupovinu paketa, nakon čega su se potrudili sve lijepo sortirati i organizirati. Sve to je moguće samo uz dobru koordinaciju djelatnika i učenika škole. Također, učenici su samoinicijativno počeli s humanitarnom akcijom prikupljanja novca koji će uplatiti na žiro račun.

„Svatko od nas se odrekao jedne marende  vrijednosti 10 i više kuna te sve uplaćujemo na žiro račun Crvenog križa“, ispričala nam je učenica Mia Bura.

Gimnazijalci su najavili još jednu hvale vrijednu akciju koju će započeti u rujnu, nakon ljetne pauze. „Ideja je da u 9. mjesecu počnemo prikupljati odjeću i opremu za učenike čije škole su stradala u poplavama. U planu nam je izabrati jednu školu koja će biti partner našoj te ćemo sve što prikupimo donirati upravo toj školi“, kazala nam je profesorica Maričić Bujas.

Gimnazijalcima možemo samo reći: 'Svaka čast', kao i drugim srednjim školama kao što su Prometno-tehnička, Ekonomska i ostale šibenske te hrvatske škole koje su se ujedinile da pomognu žrtvama poplava.

Iz kategorije: Vijesti