Datum objave: 16. Svibanj 2014

Potvrđena optužnica Stojanu Matavulju za smrt Dolores Lambaša

Diana Ferić
Diana Ferić

Potvrđena je optužnica protiv glumca Stojana Matavulja (53) zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je život izgubila glumica Dolores Lambaša (32). Tako je danas prijepodne odlučilo optužno vijeće Općinskog suda u Slavonskom Brodu pod predsjedanjem Vedrana Pavelića, piše SB portal. Bila je to prilika i za susret optuženog glumca i majke Dolores Lambaša kojoj je Stojan Matavulj izrazi duboko žaljenje.

Općinsko državno odvjetništvo Slavonski Brod tereti Matavulja da je 23. listopada 2013. oko 6,30 sati na autocesti Bregana - Lipovac vozio terenac Nissan X-Trail u smjeru Zagreba te da je zbog utjecaja alkohola (0,66 promila), umora nakon neprospavane noći naletio na stražnji kraj VW Polo, a potom sletio s kolnika, a u višestrukom prevrtanju iz terenca je ispala 32-godišnja Dolores Lambaša. Od ozljeda je istog dana preminula u bolnici u Slavonskom Brodu.

Stojan Matavulj i Dolores Lambaša vraćali iz Beograda gdje su pogledali jednu kazališnu predstavu, a po povratku su svratili u Ilok kod prijatelja gdje su trebali prenoćiti. No, predomislili su se i ipak autocestom krenuli za Zagreb. Matavulju prijeti kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina.

Iz kategorije: Vijesti